Lite för mycket.

23.12.2014 kl. 08:37

Så blev det då dan före dan och jag kan lugnt konstatera att jag absolut inte har hängt med i årets julrumba. Då telefonen tjöt 05.45 och visade datumet 23.12 på displayen kändes det nästan lite surrealistiskt. Där stod jag i ljusstakens sken i köket och bredde smörgåsar samtidigt som tusen tankar passerade.

 

För den här december har nog varit en utmaning på många sätt. Mycket på jobbet, mycket med studierna, mycket med kören, mycket med allt. Det mesta riktigt roligt, men mycket kan bli för mycket.

 

Och hur det nu kommer sig att jag i denna stund sitter på tåget söderut med en överfull julklappskasse och en väska fylld av biljetter, visum och ett par sommartossor för att de inte rymdes i kappsäcken.

 

För tänk att vi lyckades med julklappsinköpen samtidigt som det blev ett grymt pusslande med alla researrangemang, samtidigt som Fredrik skulle flytta från Tallinn och nästa destination skulle klarna. Samtidigt som datorerna pajade en efter en och slutarbeten skulle skrivas.

 

Och för att helt säkert inte har för lite att tänka på tog vi en ny bil på prov, fastnade, och vinkade hejdå åt den gamla trotjänaren.

 

Och att hela gårdagen gick åt till att sitta i en tom datasal och kämpa med en osamarbetsvillig printer och en trög hjärna, samtidigt som jag i mina korta pauser såg stämningsfulla bilder på alla bloggar om hur julfriden har infunnit sig.

 

För att inte tala om packningen. Sju väskor stod på Ansasgatan imorse. Det kan väl kallas en liten utmaning att packa för dryga tre veckor då de veckorna innefattar fyra destinationer där temperaturskillnaden är upp till femtio grader.

 

Men om jag skulle försöka börja med den där julfriden. Ska orka med en liten del av en studieuppgift till, men då jag hoppar av tåget om några timmar tar jag paus en dag eller två. Vilken lycka att få umgås med alla nära!

 

Det känns så surrealistiskt att jag med största sannolikhet får sitta vid poolkanten om en vecka, eftersom jag inte har tänkt längre än en dag framåt den senaste tiden. Det är så många förändringar som sker efter årsskiftet, men dem har jag inte ens börjat processa än.

 

Men om jag lite, lite försiktigt tänker framåt en vecka så blir jag nästan tårögd av tanken. Att få se klarblå himmel, att få simma så mycket jag orkar och att få plöja igenom böckerna som är inpaketerade i den blytunga julklappskassen (lite förutseende var jag väl i alla fall då den årliga bokbeställningen gjordes :)) Önskar så innerligt att jag lyckas koppla bort, åtminstone ett litet tag.

 

Med de tankarna återgår jag till den engelska historieartikeln och önskar alla läsare en GOD JUL.

 

 

 

Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 3 med bokstäver:

Johanna. 32. Lever livet och fyller dagarna med klasslärarjobb och färdigställande av studier. Gift särbo. Just nu lever jag mitt i 30-årskrisen, och tycker det är ganska roligt.

Nås på: johannaheinonen82@gmail.com

joheinon@abo.fi
Follow on Bloglovin
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

[Valid Atom 1.0]

Senaste kommentarer

17.05, 09:18Läckra skivomslag av Nenne
21.08, 16:59Ekenäs. av kairi
01.08, 19:36Ännu några dagar. av mette