41014-Förberedelser under dagen.

Morgonen började med lång frukost på rummet tillsammans med mina fem främmor. Sedan drog de på olika uppgifter medan jag fick hår och smink fixat. Fortfarande kände jag ingen nervositet..

 

 

Det var otroligt tacksamt att ha både frissa och sminkös bland bröllopsgästerna!

 

 

Exakt här blev jag nervös. Det höll i sig en halvtimme,

 

men försvann då det blev dags för fotografering. Även väldigt lyxigt med en fotograf bland bröllopsgästerna!

 

Sedan bar det av mot kyrkan, och då kom nervositeten tillbaka.

 

 

18.10.2014 kl. 20:33

41014-Dagen innan.

Den här veckan har jag landat på Ansasgatan igen tillsammans med en proppfull bil. Veckan har gått åt till att komma tillbaka till vardagen - och det går snabbt då du jobbar och även försöker studera, samt få någon ordning här hemma.

Men, nu är vi mitt uppe i höstlovet och jag borde läsa på tent - men tycker faktiskt det är dags att visa några bilder från veckoslutet för två veckor sedan.

Vi börjar med fredagen då det mesta av fixandet sköttes på plats och ställe. Vart efter timmarna gick dök fler och fler vänner upp i Ekenäs. Tillsammans fixade vi festsalen i toppskick. Sent på kvällen gick vi på tjejmiddag och hade hur avslappnat och kul som helst! Jag sov t.o.m. över 6h på natten - så går det då du är omgiven av driftiga fina vänner som hjälpte med precis allting.

 

 

 

 

 

18.10.2014 kl. 20:19

Långsam landning.

 

Vilken fantastisk helg det har varit. Jag försöker ännu landa, och det gör jag i Tallinn. Nästa vecka sätter vardagen igång igen, med stora utmaningar. Men ännu ska jag njuta lite av den fina höstdagen 4.10.14.

 

(foto: Frank A. Unger)

 

07.10.2014 kl. 20:22

Hejdå, stressiga september.

Nåja! Nu var septemberstressen slut för min del. Idag var sista vikariedagen för någon vecka och även om det nog har varit lite väl mycket den senaste tiden, så är jag många erfarenheter rikare än en gång.

Det känns väldigt skönt att packa ihop och åka iväg från Ansasgatan för några veckor imorgon. Känns som att jag inte gjort annat än hoppat från ett ställe till ett annat i flera veckor. Några gånger har jag suttit i bilen och funderat vart jag egentligen är på väg. Helt klart en av de stressigaste månader hittills men också väldigt lärorikt.

Tömde precis telefonen på bilder, spännande att se vad som hittades :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bland annat har de senaste veckorna innefattat vikariat i en väldigt trevlig klass, lite friidrotts- och fotisträningar för att knyta ihop en gympakurs som var på hälft, vackra höstfärger, 1G3B-keikka, och cykelutfärd till några bondgårdar med väldigt gemytlig parallellkollega ;)

 

Nu ska vi hoppas på lite varmare höstväder och mycket sol!

 

25.09.2014 kl. 22:40

Fredagstrött.

Så var den första nästan hela vikarieveckan slut. Två dagar per skola. Bra uppladdning inför kommande två vikarieveckor.

Avslutade den här fredagen med en tent, sedan via flygfältet efter veckoslutsgästen och så fick jag stiga till dukat bord i Smedsby - lyx!

 

Idag var det fokus på hopprep sista lektionen! Tack till fd kollegan för bilden :)

12.09.2014 kl. 21:59

Äppelpäppel.

I kväll fick Linda och jag besöka Helene och hänga i hennes trädgård! Åkte glada hem med en hel del äppel i bakluckan. Betydligt bättre saldo än då vi jagade svamp i måndags...

 

 

 

 

10.09.2014 kl. 21:45

6-årskalas.

 

 

Var bjuden på Teds 6-årskalas idag. Han fick öppna bakluckan och med lite hjälp bar han in sin present :)

 

Där blev jag sen hela dagen, från två till halv åtta.. Tiden går fort när man har roligt, och det var en jättelyckad söndag!

 

07.09.2014 kl. 22:46

Septemberlördag.

Gårdagen bjöd på fantastiskt väder och trevligt program!

 

 

 

 

 

Det var helgfrukost, långpromenad och så hade Mette bokat in oss på 1r+k (det var ju Ikkunafestivaali i helgen) där vi åt god trerätters. Sedan cyklade vi ner till vattnet och hann njuta av de sista solstrålarna. Jätteskön kväll.

 

07.09.2014 kl. 12:17

Kvällen innan och efter.

 

Kvällen innan möhippan gick jag på Bo Kaspers Orkesters spelning med Maria!

 

Kvällen efter möhippan visade Lillvik sig från sin bästa sida.

 

Mamma fyllde år och vi firade med abborfileer och en roddtur (mamma rodde, jag njöt i fören).

 

06.09.2014 kl. 14:33

Hippan.

Mitt i morgonkaffet traskade alla vännerna uppför backen, en efter en och invaderade barndomshemmet. Jag bara stod och skakade, lite småchockad över hur många de var och hur mycket jag såg fram emot dagen. Fick en krans på huvudet, någon kastade en banderoll över mig och någon satte ett glas mimosa i handen. Sedan kokade de kaffe och chittchattade medan jag fick sminkas och frillan fixades.

 

Först åkte vi till Ramsholmen där en fotograf mötte oss. Sedan blev det fotosession!

 

Drömde länge om modellyrket som liten. Kan lugnt säga att jag verkligen inte drömmer om det mer :) Fick ju t.o.m. ha lite ansiktsgympa mellan varven för att smilet inte skulle stelna..

 

Fick så många fina gåvor! Skulle gissa vem som givit vad, och tror jag fixade det rätt så bra.

 

Nå förstås skulle det ju uppträdas. Drog ut på en liten Ekenästurné i utstyrsel från 1993 (då var gruppen Skåldöflickorna på toppen av sin karriär). Gissa hur glad jag var över att Carlas mamma som grävt fram kläderna inte hade hittat den tillhörande rödvita baskern.. Hjälp så tårarna rann då vi mindes de ljuva åren med en hel turnébuss för oss själva (fyra tjejer) då vi åkte på keikka till Tolkis dansbana. Ojojoj.

Här ovan på Café Gamla stan, ackompanjerad av Frida Andersson!

Den aningen stora t-skjortan (hur stor var den inte i början av 90-talet?) kastade Maria på mig som ett minne från våra otaliga körresor med musikskolan :)

 

Här är jag smått exalterad efter en vattenskoterfärd :) Heidi och jag började genast fundera på en gemensam investering till Lillvik/Långö..

 

Och så lite mer sång, här ackompanjerad av Björnligan-Björn som dök upp :)

 

Mot kvällen blev det salsalektion! Den här kubanen kunde sina steg, och jag försökte hänga med :)

 

Sen blev det middag och efterföljande bastu och sena diskussioner. Alldeles perfekt. Hur kan det bli något annat med det gänget?

 

Tusen tack till er alla för en jättefin dag!!

 

06.09.2014 kl. 13:56

Hej september.

Den här veckan slussades jag tillbaka till verkligheten. Hösten är här, och september är här. September som lär vara fullspäckad och gå fort som bara vad. Bara att försöka hänga med :)

 

Idag åkte jag till min förra arbetsplats, den gamla skolan. Oj, så roligt att träffa alla! Som tur får jag hoppa in där några dagar nästa vecka. Det är nog något speciellt med den där första skolan.

 

Senare njöt jag av solen på stranden, vid volleynätet. Inte varje år du kan spela beachvolley i september!

 

Den här veckan har vädret i alla fall levererat. Många vakiolenkkin har det blivit.

 

 

Två dagar denna vecka fick jag vikariera i skolan jag vikarierat i senast för 3,4 år sedan. Jättekul! Nästa vecka får jag återse de fina eleverna några dagar igen.

 

 

Skön helg och njut av hösten! Imorgon kommer lite äldre bilder jag ännu inte hunnit visa..

 

05.09.2014 kl. 22:34

Lite ovanför marken.

Så mycket kul som har hänt den senaste tiden! Det dåliga vädret kan inte ens ta ner humöret.

 

För tillfället sitter jag på hotellrummet i Tallinn, har varit här sedan i måndags. Så en digrare uppdatering kommer i nästa vecka då jag återvänder till Ansasgatan och får ta en realitycheck.

Men, tills dess svävar jag lite ovanför marken ännu.. främst tack vare förra lördagens alldeles fantastiskt roliga möhippa som mina fina, fina vänner hade ordnat för mig!

 

Här några smakprov:

 

 

 

28.08.2014 kl. 20:10

Ekenäs.

Eftersom mitt största intresse den här sommaren verkar vara att nöta Finlands landsvägar har jag åter en gång landat i Ekenäs. Körde neråt igår efter några dagars tentläsande, och idag har jag sprungit runt på stan för att uträtta en massa ärenden.

 

Imorgon blir det konsert! Minns då Bo Kaspers var i Ekenäs då jag jobbade på lokaltidningen, och lyckan då jag fick intervjua dem. Ska bli roligt att få njuta av deras musik igen.

 

 

21.08.2014 kl. 15:58

Helgen.

 

 

 

 

 

Spenderade en natt på villan och fick njuta av bl.a. god mat och båtfärd. Nu är batterierna laddade inför några dagars tentläsning...

 

17.08.2014 kl. 22:04

Vardag och 3 B.

Även om skolstarten inte direkt rör mig så mycket den här hösten, har jag ändå en riktig rutinvecka på gång. Fixar inlämningsarbeten, roffar studiepoäng, fyller kalendern med vikariat, städar och är allmänt tråkig. Dessutom har jag varit krasslig för andra gången i sommar tack vare alla bilfärder med lite för mycket ac.

Men jag klagar inte - det känns bra med vardag en liten stund.

Kvällarna har vigts åt Brottet, den sista av de tre danska serierna på bokstaven B. Min favorit är ännu Borgen, men ingen av de två andra är så tokiga de heller.

 

 

 

 

 

 

Och det bästa av allt - min favoritmånad är på gång! Augusti med sina sköna dagar och mörka kvällar - ja tack.

 

 

14.08.2014 kl. 12:33

Johanna. 32. Lever livet och fyller dagarna med klasslärarjobb och färdigställande av studier. Gift särbo. Just nu lever jag mitt i 30-årskrisen, och tycker det är ganska roligt.

Nås på: johannaheinonen82@gmail.com

joheinon@abo.fi
Follow on Bloglovin
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

[Valid Atom 1.0]

Senaste kommentarer

17.05, 09:18Läckra skivomslag av Nenne
21.08, 16:59Ekenäs. av kairi
01.08, 19:36Ännu några dagar. av mette