Travolta.

Milo hade bjudit mig på sin dansavslutning idag. De visade upp en snöflingedans. Han fixade koreografin hur lätt som helst :)

 

Nöjd snöflinga efter uppträdandet.

För övrigt jättefina nummer på Kipinäs julfest. Och vilka killar och tjejer i 12-15 årsgruppen som dansade street! Verkligen toppen. Dans verkar vara stort i Vasa just nu.

 

 

15.12.2013 kl. 18:48

Tankat julstämning.

Snön hölls inte kvar men likväl är julen på kommande. Den senaste veckan har varit arbetsdryg och mest har det handlat om julfest som vi ordnade på skolan igår kväll. Det blev en alldeles fantastiskt fin fest med jätteduktiga elever. Vilket fint minne!

 

En titt på festsalen och granklänningen..

 

Kollegan hade pysslat ihop superfina julpaket!

 

Idag då jag satt och skrev på min praktikrapport (!) ringde Linda och föreslog betydligt trevligare program i form av De vackraste julsångerna. Hoppade genast i bilen och körde mot Malax.

 

 

 

Det blev en riktigt stämningsfull kväll med fullsatt kyrka. Bara snön skulle komma tillbaka..

 

14.12.2013 kl. 20:27

Snö, hålls kvar.

Vilket vinterväder vi fick i helgen! Det här tog jag vid lärarrumsfönstret igår. Hoppas det snart byts till minus igen. Vilken skillnad att färdas på vägarna då det är så mycket ljusare!

 

Den förlängda helgen firades med en välbehövlig resa över till Umeå med M&M. Även om det var bitande kallt fick vi en jättefin resa med superbt hotell och bra restaurang.

 

Sista praktiklektionen hölls idag så nu är det kapitlet nästan slut. I andra skolan övas det till julfesten som närmar sig och det är full fart. Få se om jag hinner fixa de årliga julkorten och posta dem i tid..

 

10.12.2013 kl. 21:46

Lilla jul i söder och självständighet i väst.

Förra fredagskvällen åkte jag söderut på efterlängtad nollningshelg.

 

Genast på lördag hoppade vi på tåget och spenderade hela dagen hos mamma samt bror + familj. Superb mat, gott sällskap och mycket lyckad avslappning med julmusik och mycket skratt.

 

 

 

 

 

Fortsatte kvällen hos kusin med familj!

Ett stycke überlugn gudson.

 

Och i Ågeli var allt som vanligt. Mycket folk på isen och fina friluftsstigar.

Inne i stan var det ganska juligt. Saknade snön (men idag har den ju i stället kommit lite väl ordentligt, åtminstone i Vasa).

 

Nu är det nästan slut på praktiken (en lektion kvar), så jag börjar jobba igen på måndag.

Imorgon bär det av med vännerna till västra grannlandet, förutsatt att stormen inte stoppar båten.. Tänkte njuta av lite julmarknad och handla de sista klapparna.

 

05.12.2013 kl. 22:16

Hänt i veckan.

 

 

 

 

 

 

Jag har en praktikvecka undanstökad och två framför mig. Första veckan gick riktigt bra, även om det är som natt och dag att ha nybörjarundervisning jämfört med lite äldre elever.

Annat revolutionerande under denna vecka har varit storm, massvis och åter massvis av sena kvällar med lektionsplanering, första snön, julfestteaterövning med mina andra elever, frissabesök och glöggpremiär.

Nu börjar nedräkningen till fredag kväll då jag får åka söderut, det var en tid sedan sist!

Och till sist, GRATTIS till min far på 76-årsdagen och GRATTIS till min bror för att hans första spel Game of Moo godkändes på iTunes!

 

24.11.2013 kl. 21:18

Alla kan hjälpa!

Började lördagen med ett litet bidrag för att hjälpa de i kris i Filippinerna. Du kan också hjälpa, hur lätt som helst. Mer info på Röda korsets webb eller så skickar du bara ett sms "SPR" till 16499 så har du gett 15 euro.

 

16.11.2013 kl. 12:06

Novembergrått.

Det finns inte många bilder att bjuda på från denna gråa novembermånad. Veckorna rullar på och idag jobbade jag faktiskt sista dagen för några veckor framöver.

 

En dag åkte jag med de äldsta eleverna till Företagsbyn i Vasa, ett projekt vi har jobbat med i höst. Väldigt omtyckt och lyckat!

 

En grå dag gick vi till parken med ett stycke gudson + bror.

 

Äntligen FONDUE! Jag hade suktat efter det länge men det kräver sällskap. Mammas och pappas gamla gryta från 70-talet still going strong.

 

Och plötsligt var det inte så roligt att fota under kvällspromenaderna mer. Eller ja, den här är väl tagen runt mitt på dagen under veckoslutet.

 

Japp, nu blir det praktik på hemmaplan några veckor. Jag ska vara i en åk 1-2 (!) och fick några favoritämnen att hålla. Det blir nog bra..

 

15.11.2013 kl. 21:16

I år matchar jag julgranen.

Jag har lyckats med en hel del fynd den senaste tiden, idag hände det bästa på länge (även efter kassatantens sista suspekta ord, läs längst ner).

Hittade av en slump årets julfestklänning (har inte tänkt gå på speciellt många julfester så vi får hoppas det räcker med en), i min favoritfärg och med en illorange prislapp. Dessutom reducerades priset ytterligare vid kassan då jag hade lyckats samla ihop ännu mer rabatt (vem sade något illa om bonuskort nu då).

Och så försökte jag ignorera kassatanten som avslutade vår konversation med: "nu matchar du ju så fint med julgranen", och ett fniss på det.

Men, som sagt, ska försöka ignorera.

07.11.2013 kl. 18:09

Skrattfylld lördag.

Det var en skön första novemberhelg, med mycket trevligt lördagsprogram! Jag gick och såg Den nya gudomliga komedin, och fick eminent matsällskap av tanten i halmhatt här nedanför efter det.

 

 

Bilderna och bokning härifrån. Se den! Du hinner ännu!

 

Sedan fortsatte det roliga programmet i periferin tillsammans med Linda och min brudfrämmekollega från 2005, Beata. Hjälp vilka minnen och så många skratt! Fantastiskt kul.

 

 

04.11.2013 kl. 21:33

Uppiggande färg.

 

Hämtade ekogrönsaker på en håltimme igår och fick syn på en låda med några söta små pumpor. Det hade varit en felleverans så jag fick ta med de till skolan. Idag fixade tjejerna lyktor som fick pryda matsalen, passande till Halloween!

Nu är det typiskt fredagsprogram efter en lång jobbvecka - soffan och Idol.

Skön helg åt er!

 

01.11.2013 kl. 21:32

Ljus i vårt hus

På tal om ljus fick jag en trevlig lykta av kollegan i förra veckan!

 

Mettes födis firades igår med hockey och efter det middag hos mig,

 

.. och jag passade på att testa nya lyktan medan vi kollade in säsongens första Så mycket bättre, verkar lovande!

 

27.10.2013 kl. 20:48

En solig oktoberhelg.

Nu då jag sitter och kollar igenom höstbilderna påminns jag åter om vilken fin höst vi har haft. Helt superbt väder. Det är nu som det mörka och dystra börjar - men jag tycker fortfarande hösten är den bästa årstiden. Nu börjar storkonsumtionen av ljus!

 

En solig helg i oktober firades en pigg 90-åring, och samma helg var det strömmingsmarknad i Kaskö.

 

Snacka om höstfärger :)

 

Även samma helg hann vi på Show&dinner till Strampen med Linda!

 

Och eftersom vädret inte svek blev det även söndagsvandring vid Öjberget.

 

 

27.10.2013 kl. 20:29

Höstlovet.

I oktober har jag hunnit med exakt ett blogginlägg! Bilder har jag däremot knäppt, så en del tänkte jag hinna visa innan månaden igen byts.

Vi börjar med höstlovet, då jag nötte landsvägen mellan Ekenäs, Helsingfors, Åbo och Vasa. Hade en alldeles superfin helg i Åbo tillsammans med bror+fru, samt Maria&co!

 

Trevligt hotellrum i översta våningen.

 

 

Fick höra och se lite Åbohistoria, mycket tacksamt att ha en personlig guide med oss :)

 

Njöt av god lunch på Blanko.

 

Gick på fördrink till Maria och fick träffa ett stycke katt som hade Åbos vackraste utsikt.

 

Tryckte i oss x antal tapas.

 

Besökte gamla skolan, vilket kul ställe!

 

På söndagen njöt vi bl.a. av Runsala. Rekommenderas även andra tider än på Ruisrock :)

 

 

 

 

 

 

 

Tack till alla inblandade, måste komma till Åbo lite oftare!

27.10.2013 kl. 19:22

Uteskola.

Spenderade en del av skoldagen ute i naturen med eleverna. Vi vandrade runt, utforskade, funderade på växter och djur, lekte och grillade. En väldigt lyckad eftermiddag med glada miner och bra prepp inför biologiprovet :)

 

 

 

 

 

02.10.2013 kl. 22:27

Ylvis och vi.

En "sak" som upptog mestadelen av vår tid då Maria var här var nog Ylvis. Tror vi kollade på nästan alla klipp vi hittade med dem. Briljant humor av vackra norrmän!

 

 

 

29.09.2013 kl. 11:52

Johanna. 32. Lever livet och fyller dagarna med klasslärarjobb och färdigställande av studier. Gift särbo. Just nu lever jag mitt i 30-årskrisen, och tycker det är ganska roligt.

Nås på: johannaheinonen82@gmail.com

joheinon@abo.fi
Follow on Bloglovin
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar

[Valid Atom 1.0]

Senaste kommentarer

17.05, 09:18Läckra skivomslag av Nenne
21.08, 16:59Ekenäs. av kairi
01.08, 19:36Ännu några dagar. av mette